top of page
  • Aldijana (frizer)

OLAPLEX: Tretiraj, održavaj i štiti kosu: 3 kategorije proizvoda (kako koristiti OLAPLEX)

Kada svoju kosu predstaviš OLAPLEX-u, daješ joj priliku da se po prvi put oporavi od oštećenja. Sve počinje tretmanom i stvaranjem zdrave rutine za njegu kose koja obnavlja kosu iznutra i daje kosi potrebnu hidrataciju. Svaki zaljubljenik u njegu kože zna da maska ​​za lice ne može učiniti mnogo ako kožu ne održavate svakodnevno čišćenjem i hidratacijom, a isto vrijedi i za zdravu njegu kose. Baš kao što nanosimo SPF za zaštitu kože, tako i kosu štitimo OLAPLEX-om kako bismo ublažili štetu nanesenu tokom dana.


OLAPLEX-ove tri kategorije proizvoda njeguju zajednicu proizvoda za njegu kose koji služe za tretiranje, održavanje i zaštitu tvoje kose. Ući ćemo u kategorije za trenutak, ali ako nešto naučiš iz ovog teksta danas, to je da je tvojoj kosi potrebna puna OLAPLEX rutina ne samo da je popravi, već i da ublaži oštećenje i očuva je zdravom. Njega kose je nova njega kože!


TRETIRANJE


OLAPLEX je postao poznato ime revolucionirajući industriju kose s prvim i jedinim sredstvom za izgradnju pokidanih veza u kosi. Imali smo samo jedan proizvod za ponijeti kući, OLAPLEX Nº.3 Hair Perfector, koji je postao proizvod u koji su se klijenti zaljubili i još uvijek ga vole koristiti. Danas smo ponosni što imamo Bond Treatment System, koji se sastoji od OLAPLEX Nº.0 Intensive Bond Building Treatmenta, OLAPLEX Nº.3 Hair Perfector i nove OLAPLEX Nº.8 Bond Intense Moisture maske. Tretmane i maske treba primjenjivati ​​sedmično, za svaki tip kose, od zdrave do oštećene, prirodne do obojene. Neki tipovi kose zahtijevaju više sedmičnih tretmana od drugih, ali ova osnovna vrijednost bi ti trebala pomoći da odrediš koliko često je tvojoj kosi potrebno tretiranje.


ODRŽAVANJE


Sljedeći korak nakon tretmana je održavanje zdrave kose koju si postigla redovnim OLAPLEX tretmanima. Ne postoji ništa sa više rutine od dana kada pereš kosu; za održavanje zdrave kose, pranje i njegovanje sa OLAPLEX Nº.4 i OLAPLEX Nº.5 Bond Maintenance šamponom i regeneratorom. Svaki put kada šamponiraš i regeneriraše kosu, OLAPLEX radi na obnavljanju veza u kosi svojom patentiranom tehnologijom. Osim obnavljanja kose, cilj br. 4 i br. 5 se odnosi na održavanje integriteta kose. Nº.4 čisti, čini kosu lakšom za stilizovanje, smanjuje lomljenje, daje sjaj i ostavlja kosu zdravijom nego prije. Nº.5 je visoko hidratantni reparativni regenerator za sve tipove kose. Slično kao i Nº.4, stvara lakoću upravljanja u kosi, sjaj i popravlja kosu sa svakom upotrebom, ostavljajući je zdravijom nego prije. Ova dva su vrhunska u održavanju veze između Nº.0 + Nº.3 tretmana i Nº.8 maske za hidrataciju.


ZAŠTITI


Sada kada smo se uskladili sa načinom na koji tretiramo i održavamo kosu, njena zaštita je mjesto gdje sve dolazi u potpuni paket. OLAPLEX Nº.6 Bond glatki tretman za oblikovanje kose koji se ne ispire i OLAPLEX Nº.7 Bonding ulje su tvoji alati za zaštitu kose, obnavljanje veza uz povećanje sjaja, hidratacije, smanjenje kovrčanja i zaštitu od vrućine do 230ºC.

Napravi koktel od ova dva proizvoda za maksimalne prednosti i jednostavnu primjenu ili koristi ih odvojeno. Volimo da Nº.7 držimo pri ruci tokom dana kad god želimo nadopunu sjaja, zaštitu od UV zraka i istovremenu rekonstrukciju kose!
Comments


bottom of page